Wienerberger inovuje: fotovoltaika, střešní okna či nové akustické cihly

8.12.2023

ilustrační foto

Společnost Wienerberger se snaží držet krok s dobou a přichází na trh s několika novinkami. Jde přitom o široké spektrum inovací: fotovoltaický systém, střešní okna Tondach, užší akustické cihly Porotherm, které šetří místo na stavbě a jsou udržitelnější. Na trh také uvedou první vhodnou cihlu pro robotické zdění. „Naším cílem je na trh dodávat nejen kompletní portfolio stávajících produktů, ale především být lídrem v inovacích, které jsou budoucností v segmentu stavebnictví,“ uvádí generální ředitel a jednatel společnosti Wienerberger Kamil Jeřábek.

Na střechu místo krytiny fotovoltaika

Očekávaným produktem pro rok 2024 jsou fotovoltaické moduly Wevolt X-Tile. Inovativní estetické řešení s bezrámovou technologií v provedení z dvojitého tvrzeného skla šetří náklady na energie a umožňuje investorům částečnou nezávislost na energiích z distribuční sítě. Záruka modulu X-Tile je 15 let a lineární stabilita výkonu po dobu 30 let s minimální účinností 85 procent. Moduly nahrazují střešní krytinu, čímž se zcela odstraňuje zásah do střechy při montáži, jsou estetické a nezatěžují nosnou konstrukci střechy.

Tondach už nejsou jen tašky, ale i okna

Nejpřekvapivější novinkou ze sortimentu Tondachu jsou střešní okna. Investoři mohou vybírat ze dvou druhů – plastového a dřevěného profilu v šesti nejběžnějších rozměrech. K dispozici bude i příslušenství, tedy zateplovací montážní sada a lemování Thermo i s venkovní markýzou a interiérovými roletami. „Střešní okna jsou zásadním produktovým článkem, který v našem sortimentu chyběl, aby mohl Tondach zákazníkům poskytnout kompletní portfolio produktů pro stavbu a rekonstrukci šikmé střechy,“ říká obchodní ředitel divize střechy společnosti Wienerberger Robert Krestýn.

Nová užší akustická cihla

Komplexní cihlový systém Porotherm doplní užší akustická cihla Porotherm 10 AKU pro vnitřní příčky mezi obytnými místnostmi. Nahradí tak modely Porotherm 11,5 AKU / Profi / Profi Dryfix. Díky jejich tenčímu provedení zaberou vnitřní příčky menší prostor, zároveň ale disponují stejnými akustickými vlastnostmi s útlumem až 47 dB. Broušená cihla Porotherm 32 TBS Profi určená pro soklové zdivo je speciálně vyvinutý nenasákavý blok, plněný tepelným izolantem se zvýšenou pevností pro první řadu zdiva. Soklová cihla systémově skvěle sedne pod nejpoužívanější cihlu pro obvodové zdivo šířky 38 cm. V sortimentu nahradí cihlu Porotherm 30 TS Profi. „Kromě nových produktů jsme už v loňském roce vylepšili zdicí pěny Porotherm Dryfix a Dryfix extra, které jsme představili ve větším balení 810 ml, z důvodu produkování méně odpadu na stavbách,“ uvádí obchodní ředitel divize hrubá stavba Roman Busta.

Novinka pro robotické zdění

Novinkou bude také první série robotických pomocníků. „Pro robotické zdění jsme speciálně vyvinuli první cihelný blok z řady Robot Ready (RR), další produkty budeme průběžně vyvíjet a doplňovat. Jedná se o cihlu Porotherm 30 RR Profi Dryfix. Název cihel značí, že tyto 300 mm silné výrobky mají na čelních stranách speciální drážky upravené tak, aby je robot svým ramenem mohl uchopit a přesně umístit do zdi,“ dodává manažer robotického zdění za Wienerberger Matěj Jurečka.

zdroj foto: pixabay.com

Autor: Redakce Stavebninet.cz


Zpět na stránku novinky

Bazar stavebnin
Vložit inzerát zdarma

Výstavy a veletrhy

24.5. - 25.5.2024
Frýdeckomístecký veletrh: Stavba - Teplo - Energie - Auto - Zahrada - Hobby
Frýdek-Místek - Hala Polárka

30.8. - 1.9.2024
Dům Louny
Louny - Výstaviště

17.9. - 21.9.2024
For Arch
Praha - PVA EXPO PRAHA Letňany
 

 další výstavy a veletrhy

13.10. – 14.10.2023

ok1
mapa